Lijst verdachte telefoonnummers

Elke dag worden Nederlanders door duizenden bellers bestookt met het doel geld afhandig te maken. Veelal verdachte telefoonnummers voeren in grote aantallen operaties uit om zoveel mogelijk mensen op te lichten.

Jij wilt natuurlijk voorkomen dat jij ook het slachtoffer wordt van een dergelijke oplichting. Dat is mogelijk. Wij hebben namelijk een lijst verdachte telefoonnummers opgesteld waar jij kunt kijken of het telefoonnummer te vinden is. Al deze nummers zijn op onze lijst gekomen doordat een of meerdere Nederlanders een slechte ervaring met een van deze nummers heeft gehad. Daarom is het belangrijk dat jij altijd even controleert of het telefoonnummer dat jou gebeld heeft te vinden is op onze lijst verdachte telefoonnummers.

Wat moet je doen als je door een verdacht telefoonnummer gebeld bent?
Ben jij door een verdacht telefoonnummer gebeld dat te vinden is op onze lijst verdachte telefoonnummers? Dan is het belangrijk dat jij allereerst geen gegevens doorgeeft. Veel gevallen van identiteitsfraude worden mogelijk gemaakt doordat in een telefoongesprek belangrijke gegevens bekend worden gemaakt.
Ook moet er nooit worden ingegaan op verzoeken om iets met je computer of je telefoon te doen. Voorbeelden hiervan zijn het downloaden en installeren van een programma, het overmaken van geld of het geven van toegang tot jouw internetbankieren.
En al was je het waarschijnlijk ook niet van plan: terugbellen. Wij adviseren je nooit terug te bellen naar een van de nummers van onze lijst verdachte telefoonnummers. Als jij namelijk terugbelt, weet de initiële beller dat ze contact met een echt persoon hebben.

De lijst verdachte telefoonnummers (bijgewerkt tot heden)
Wij hebben de afgelopen jaren honderden telefoonnummers verzameld die volgens diverse gebruikers als zeer verdacht overkwamen. Dit kan zijn doordat er een oplichter met dit nummer bekend is, of er eerder gevallen van phishing met het nummer gemeld zijn.

Hieronder is de volledige lijst met lijst verdachte telefoonnummers te vinden. Heb jij een telefoonnummer dat verdacht is dat hier nog niet tussen staat? Laat het ons dan weten!