Telefoon traceren

Telefoon traceren? De hele dag neemt u uw smartphone overal naartoe. Hierdoor bestaat het risico dat u uw telefoon per ongeluk op een locatie laat liggen, dat hij gestolen wordt of dat u hem verliest. Hoe vindt u uw telefoon als u hem verloren bent? In dit artikel leest u hoe u uw telefoon kunt traceren. Een telefoonnummer zoeken kan via zoekfunctie.

iPhones traceren

Als u uw telefoon wilt traceren, dient u eerst de instellingen van uw telefoon te wijzigen. In de app “Instellingen” gaat u naar het deel “iCloud”. Vervolgens kunt u de optie “Zoek mijn iPhone” aanzetten. Als u daarna “Stuur laatste locatie” activeert, is het altijd mogelijk om de laatst bekende plek van uw telefoon te zien. Doordat er altijd een Apple ID nodig is om hier aanpassingen in aan te brengen, is het nooit mogelijk dat een vreemde de locatie uitzet of de telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen.

Handige applicaties in de App store

De applicatie om iPhones te vinden werk zeer handig om uw zoekgeraakte telefoon op de computer of de iPad traceren. Door middel van een plattegrond ontvangt u de route van uw smartphone die is verdwenen. Ook is het mogelijk dat u een alarm laat rinkelen als u vlak in de buurt van uw telefoon bent. Verder beschikt de applicatie over een “Verloren”-mode. Dit betekent dat u uw telefoon kunt laten blokkeren. Als een vreemde uw telefoon heeft gestolen en hem wilt gebruiken, zal hij dan eerst een pincode moeten invullen. Het voordeel van de “Verloren”-mode is dat u altijd de locatie van de geblokkeerde telefoon kunt volgen. Zelfs als iemand denkt dat hij de locatievoorzieningen heeft uitgezet.

Inhoud telefoon wissen

Als u denkt dat u uw telefoon ooit meer gaat terugvinden, is de dramatische instelling “Wis iPhones” een optie. In dat geval wist u de volledige inhoud en alle instellingen van uw telefoon.

Android telefoon traceren

Bij een Android telefoon is het ook mogelijk om de smartphone te traceren. Door middel van “Apparaatbeheer”, selecteert u de optie in de app “Google Instellingen”. Vervolgens kunt u de opties “De locatie van dit apparaat op afstand bepalen”, “Vergrendelen” en “wissen op afstand” aanzetten. In dat geval hoeft u enkel nog de applicatie “Apparaatbeheer” te downloaden uit de store van Google Play. Met deze applicatie laat u de locatie van de telefoon zien. Ook kunt u, net als bij de iPhone, bij nood de inhoud van uw telefoon wissen of uw smartphone vergrendelen.

Telefoon traceren met applicaties

Naast “Find my iPhone” van Apple en “Find my Phone” van Google, bestaat ook de applicatie “Family Locator”. Het probleem van deze apps is dat je deze wel van tevoren moet downloaden op het apparaat. Het is niet mogelijk om door middel van de software onmiddellijk de locatie vinden. Ook is een smartphone GPS trigger applicatie handig op uw telefoon. Zo kunt u een ping signaal naar de telefoon zenden. De ping wordt verstuurd door middel van veelvoorkomende apps zoals Whatsapp, Telegram, Facebook Messenger en Instagram. Zelfs als mensen de GPS toegang uitzetten, is het nog mogelijk om gepingd te worden.

Een telefoon pingen

Een telefoon traceren door middel van pingen is zeer eenvoudig. Allereerst downloadt u de software en wacht u tot “maps” correct is geladen. Daarna selecteert u door middel van welke applicatie u een ping wilt verzenden. Hierbij vult u uw gegevens in, zoals een accountnaam of telefoonnummer. Selecteer vervolgens de groene knop met “Location Info”. Zodra de laadbalk compleet is, wordt de locatie weergegeven in de maps functie. Om fouten te voorkomen is het verstandig om twee of drie keer een ping uit te voeren.

Steeds meer vraag naar traceerprogramma’s

Er is steeds meer vraag naar apps en programma’s die helpen bij het vinden van een telefoon. De oorzaken hiervan zijn divers. Het kan gaan om bezorgde ouders die willen weten waar hun kind is, jaloerse partners die vermoedens over een buitenechtelijke relatie hebben, een telefoon die gestolen is of bedrijven die hun personeel willen controleren. De vraag is wanneer u nu precies iemands privacy schendt. Het is dan ook niet netjes om het buiten iemands weten om de telefoon te traceren, zeker als deze persoon kiest voor het uitzetten van deze instellingen. Als echter bijvoorbeeld uw telefoon gestolen is, heeft u een goede reden om uit te zoeken waar uw telefoon gebleven is. Met deze tips heeft u een grote kans om uw telefoon te traceren. Ga naar nummer traceren voor meer informatie.