Telefoon klonen

Telefoon klonen? Om meerdere redenen wilt u een kopie van de complete data van de ene naar de andere smartphone. Welke stappen dient u echter te ondernemen om alle waardevolle gegevens naar de nieuwe telefoon te klonen? In principe is het vrij gemakkelijk om een telefoon te klonen, zolang u over de juiste apps en tools beschikt. In dit artikel leest u alles over het overbrengen van uw data naar uw nieuwe telefoon.

Een telefoon klonen met Google Drive

Google Drive verzorgt een eenvoudige methode om alle gegevens van uw Android telefoon te bewaren in de cloudservice. Net als bij iCloud voor alle iOS-apparaten, is het mogelijk om bij Google Drive uw gegevens te synchroniseren tussen al uw Android-apparaten, zolang u een identiek account gebruikt. Als u dus een telefoon wilt klonen, gebruikt u Google Drive om een back-up te creëren van al uw data op de oude Android telefoon. Vervolgens kunt u gemakkelijk de gegevens op de nieuwe telefoon plaatsen.

Stappenplan Telefoon klonen in Google Drive

 • Selecteer “Settings” op uw oude Android telefoon. Klik vervolgens in het menu op de “Back-up en Herstel” keuze. Deze functie dient ingeschakeld te zijn om een back-up van al uw gegevens te maken.
 • Het kan daarna even duren voordat de back-up naar Google Drive is afgerond. Zodra het proces voltooid is, opent u uw nieuwe Android telefoon en begint u de installatie.
 • Log op uw nieuwe Android telefoon in op hetzelfde Google account. Vervolgens zal automatisch uw account worden gesynchroniseerd. De gegevens van uw oude telefoon worden gekloond naar uw nieuwe telefoon. Vervolgens selecteert u de laatste back-up en klikt u op “herstellen” om de Android gegevens op uw nieuwe telefoon te zetten.

Een telefoon klonen met een app

Met een aantal handige apps kunt u eenvoudig uw oude telefoon klonen naar een nieuw apparaat. CLONEit is bijvoorbeeld een zeer populaire app om een gegevens back-up te creëren. De applicatie begint en privé hotspot om data tussen telefoons te versturen en te ontvangen. Zo kunt u eenvoudig een telefoon klonen. Bij CLONEit kunt u terecht voor twaalf uiteenlopende vormen van Android gegevens. Bovendien hoeft u niet over een kabel te beschikken. Zo kunt u snel en gemakkelijk de telefoon klonen.

Stappenplan Telefoon klonen in CLONEit

 • Op beide telefoons installeert u de CLONEit applicatie.
 • De oude Android telefoon stelt u in als de “Afzender”, de nieuwe Android telefoon als de “Ontvanger”.
 • Beide telefoons zijn nu succesvol aan elkaar gekoppeld. U selecteert vervolgens “OK” om een gemakkelijke en snelle kloon van uw oude telefoon te beginnen. Hierna worden alle gegevens gekloond en op uw nieuwe apparaat geplaatst.

Een telefoon klonen naar een computer

Bij de voorgaande methoden kloont u de gegevens van uw oude telefoon naar een nieuwe telefoon. Welke stappen dient u echter te nemen als u uw waardevolle gegevens naar een computer wilt klonen? Door de Android telefoon op de computer aan te sluiten, kunt u al eenvoudig fotobestanden overdragen, maar toch lukt het hiermee niet om alle data over te zetten. Door gebruik te maken van de Android back-up tool “Back-up en herstel van Android gegevens” kunt u op een eenvoudige manier uw telefoon klonen. Al uw afbeeldingen, berichten, contacten, oproeplogboeken en meer worden met deze methode in één klik op uw computer geplaatst.

Stappenplan Telefoon klonen naar computer

 • Download “Back-up en herstel van Android gegevens” en volg de instructies om dit programma gemakkelijk op uw computer te installeren. De tool is zowel voor Windows als Mac beschikbaar.
 • Start de software op en sluit uw smartphone aan met een USB-kabel. Bij de eerste verbinding klikt u aan dat u deze computer vertrouwt. Daarna wordt uw Android telefoon automatisch gedetecteerd door de computer.
 • Selecteer de “Back-up en herstel van Android-gegevens” optie om alle gegevens van uw Android telefoon te kopiëren. Klik vervolgens aan de rechterkant in het programma of u een back-up wilt maken of uw smartphone wilt herstellen. U kiest hierbij voor “Device Data Back-up”
 • Klik vervolgens op de knop “Back-up”, en alle gegevens van uw Android telefoon worden gekopieerd.
 • Met de optie “Data Device Restore” is het mogelijk om uw Android gegevens van de oude telefoon te herstellen. Als u bijvoorbeeld enkele belangrijke gegevens kwijt bent geraakt, kunt u met dit back-up bestand uw data redden. Wilt u meer weten over een telefoon klonen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.