Geplaatst op Geef een reactie

Wat is simlockvrij?

Wat is simlockvrij

Wat betekent simlockvrij precies? We leggen het uit.

Simlock is een term die veel wordt gebruikt in de wereld van mobiele telefonie, maar wat betekent het eigenlijk? En wat betekent het om een telefoon simlockvrij te maken? In dit artikel gaan we dieper in op deze vragen en leggen we uit wat simlock is, waarom het wordt gebruikt en hoe u uw telefoon simlockvrij kunt maken.

Wat is Simlock?

Een simlock is een blokkade die door een provider wordt aangebracht op een mobiele telefoon. Deze blokkade verhindert dat de gebruiker de simkaart van de provider verwisselt voor die van een andere aanbieder. De simlock is in feite een soort digitaal slot dat ervoor zorgt dat u enkel en alleen gebruik kunt maken van de simkaart van de provider die de telefoon heeft geleverd.

Waarom worden Simlocks gebruikt?

Providers gebruiken simlocks als een manier om klanten langer aan zich te binden en meer omzet te genereren. Wanneer een provider u een telefoon met simlock aanbiedt, is deze meestal goedkoper dan dezelfde telefoon zonder simlock. Dit lijkt aantrekkelijk omdat u in eerste instantie geld bespaart. Maar in ruil daarvoor moet u minimaal een jaar lang het netwerk van de provider gebruiken. Op deze manier verdient de provider het bedrag dat zij u als korting hebben aangeboden terug.

Hoe Weet U of Uw Telefoon Simlockvrij is?

Er zijn verschillende manieren om te controleren of uw telefoon simlockvrij is. Een van de eenvoudigste manieren is om naar het doosje van uw telefoon te kijken. Als het logo van de provider erop staat, kunt u ervan uitgaan dat de telefoon een simlock heeft.

U kunt ook handmatig controleren of uw telefoon simlockvrij is. Dit doet u door de simkaart uit uw telefoon te halen en een simkaart van een andere provider in het toestel te plaatsen. Als de simkaart wordt geweigerd, is uw toestel niet simlockvrij. Maar als u uw telefoon normaal kunt gebruiken met de nieuwe simkaart, dan is uw toestel wel simlockvrij.

Kan ik mijn telefoon simlockvrij maken?

Ja, het is mogelijk om uw telefoon simlockvrij te maken. Maar dit is niet iets wat u zelf zou moeten proberen te doen. Hoewel er online verschillende softwarepakketten te vinden zijn die beweren dat ze uw telefoon simlockvrij kunnen maken, brengen deze vaak risico’s met zich mee.

Het kan zijn dat er virussen op uw telefoon komen en bovendien verspeelt u de mogelijkheid op garantie bij uw provider. Na een jaar is uw provider verplicht om uw toestel simlockvrij te maken. Dit gebeurt met een zogenaamde ‘unlockcode’, die u met het IMEI-nummer van uw telefoon bij uw provider kunt aanvragen.

Wat is een IMEI-nummer?

Het IMEI-nummer, of International Mobile Equipment Identity nummer, is een unieke identificatiecode voor uw telefoon. U kunt dit nummer vinden in de handleiding van uw telefoon, op de plek van de batterij of door de code *#06# in te toetsen op uw telefoon.

Hoe maak ik mijn telefoon simlockvrij?

Om uw telefoon simlockvrij te maken, neemt u na een jaar contact op met uw provider. U vraagt dan om de ‘unlockcode’ met behulp van het IMEI-nummer van uw telefoon.

In sommige gevallen wordt de simlock automatisch na een jaar verwijderd door de provider. Bij andere providers moet u hier zelf achteraan gaan. Het verwijderen van de simlock is geheel kosteloos, mits dit pas na een jaar gebeurt.

Wat zijn de kosten om mijn telefoon simlockvrij te maken?

Als u uw telefoon eerder dan een jaar na aankoop simlockvrij wilt maken, kan de provider hier een vergoeding voor vragen. Deze vergoeding kan soms oplopen tot rond de € 70,-.

Zijn er nog telefoons met simlock?

Tegenwoordig komen telefoons met simlock bijna niet meer voor. Alleen bij de nieuwste en populairste modellen, zoals de nieuwste modellen van iPhone of Samsung, kiezen providers er soms voor om nog een simlock op het toestel te zetten.

Waarom kiezen voor een simlockvrije telefoon?

Het is altijd aan te raden om voor een simlockvrije telefoon te kiezen. U kunt dan eenvoudig van provider wisselen zonder dat hier gedoe bij komt kijken. Bovendien bent u met een simlockvrije telefoon vaak goedkoper uit dan wanneer u voor een toestel met een abonnement gaat.

Veelgestelde vragen

Om het gemakkelijker te maken, hebben we de meestgestelde vragen over simlock en simlockvrije telefoons voor u op een rijtje gezet.

Wat is een simlock?

Een simlock is een blokkade die door een provider op een mobiele telefoon wordt aangebracht om te voorkomen dat de gebruiker de simkaart verwisselt voor die van een andere aanbieder.

Welke telefoons zijn simlockvrij?

Tegenwoordig zijn bijna alle telefoons simlockvrij.

Hoe maak ik mijn telefoon simlockvrij?

Na een jaar kan uw provider uw toestel simlockvrij maken met behulp van een ‘unlockcode’. U kunt deze code aanvragen met het IMEI-nummer van uw telefoon.

Hebben telefoons nog een simlock?

Het komt tegenwoordig niet vaak meer voor dat telefoons een simlock hebben. Alleen de nieuwste en populairste modellen van bekende merken kunnen nog een simlock hebben.

Welke providers hebben nog een simlock?

Vele grote providers verkopen geen telefoons met simlock meer. Bij twijfel kunt u het altijd navragen bij de provider zelf of in de winkel waar u uw nieuwe telefoon wilt kopen.

Simlock is een blokkade die door een provider op een mobiele telefoon wordt aangebracht om te voorkomen dat de gebruiker de simkaart verwisselt voor die van een andere aanbieder. Het is mogelijk om uw telefoon simlockvrij te maken, maar dit moet gedaan worden door de provider en niet door uzelf. Het is altijd aan te raden om voor een simlockvrije telefoon te kiezen, zodat u gemakkelijk van provider kunt wisselen en u vaak goedkoper uit bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *